Vaarroutes

Dordrecht

Door de Sliedrechtse Biesbosch varen we via de Helsluis de Merwede op naar Werkendam en over de Nieuwe Merwede/Ottersluis weer terug naar de jachthaven. Een andere mogelijkheid is om via de Nieuwe Merwede naar het Hollands Diep te varen en via de Spieringsluis terug naar de Sliedrechtse Biesbosch en de jachthaven. Bij goed weer is het heerlijk om even te zwemmen of een heerlijke wandeltocht te maken.

Rotterdam

Vanuit de jachthaven gelegen aan het Haringvliet, kunnen we varen over de Maas naar de molens van Kinderdijk, of in de andere richting: naar de mooie stadjes Vlaardingen of Maassluis, of over de Hollandsche IJssel naar Gouda.
Als u uw vaardag vroeg genoeg begint, is een bezoek aan Botlek, de Europoort en de Maasvlaktes te overwegen.

Sassenheim

U kunt kiezen om over de Kagerplassen naar Warmond/Leiden te varen of over de Oude Rijn naar Alphen a/d Rijn/Woubrugge/Braassemermeer en via de Oude Wetering en de Huigsloot weer terug naar Sassenheim. In de Kagerplassen kan ook heerlijk worden gezwommen.
Vaartochten zijn mogelijk vanuit Sassenheim, in het mooiste plassengebied van Nederland.
De tochten vertrekken met de Vrouwe Stien allemaal vanuit Jachthaven Jonkman te Sassenheim, direct gelegen aan de Kagerplassen.

Westknollendam

Westknollendam ligt aan de Zaan en Jachthaven Hennewerf ligt in de Zaan.

Vanuit de Jachthaven Hennewerf te Westknollendam zijn boeiende tochten te maken over o.a. het Almaardermeer en over de Zaan.
Te denken valt aan een bezoek aan de Zaansche Schans, of de beroemde Kaasmarkt van Alkmaar.
Let op: De Kaasmarkt is er alleen op vrijdagen van 1000 – 1230 uur. U dient dus zeer tijdig vanuit Westknollendam te vertrekken.