Dordrecht

Biesbosch

Door de Sliedrechtse Biesbosch varen we via de Helsluis de Merwede op naar Werkendam en over de Nieuwe Merwede/Ottersluis weer terug naar de jachthaven. Een andere mogelijkheid is om via de Nieuwe Merwede naar het Hollands Diep te varen en via de Spieringsluis terug naar de Sliedrechtse Biesbosch en de jachthaven. Bij goed weer is het heerlijk om even te zwemmen of een heerlijke wandeltocht te maken.
Vanuit Dordrecht zijn ook de molens van Kinderdijk goed bereikbaar. Het eiland Tiengemeten eveneens.

De rivierentocht
Een belevenis om op een van de drukst bevaren gebieden van Nederland tussen de beroepsvaart heen te manoeuvreren met de Vrouwe Stien. Langs de vele werven die het onderhoud van deze beroepsvaart verzorgen tot aan de oude vestingstad Gorinchem. Aan de overzijde, bij Woudrichem ligt dan slot Loevestein dat vanaf het water een schitterende aanblik heeft.

De Biesboschtocht
Via de Dordtse Biesbosch komt men bij de Ottersluis. Na schutting wordt dan de boven Merwede overgestoken en komt men bij de Spieringsluis waar men de Biesbosch wordt ingeschut. Een uiterst boeiend natuurgebied met vele kreken en grienden en een rijk verleden. Misschien is de Biesbosch niet meer zo dynamisch als in het verleden, toen de zee met eb en vloed nog vrij spel had, maar rustig varend door dit gebied ervaart men dit prachtige natuurgebied met zijn vele planten en dieren.
Een bezoek aan het Biesboschmuseum, waar het verleden weer gaat leven, of een korte wandeling door de griendbossen behoort dan tot de mogelijkheden.