Westknollendam

uitzicht

Westknollendam ligt aan de Zaan en Jachthaven Hennewerf ligt in de Zaan.

Vanuit de Jachthaven Hennewerf te Westknollendam zijn boeiende tochten te maken over o.a. het Almaardermeer en over de Zaan.
Te denken valt aan een bezoek aan de Zaansche Schans, of de beroemde Kaasmarkt van Alkmaar.
Let op: De Kaasmarkt is er alleen op vrijdagen van 1000 – 1230 uur. U dient dus zeer tijdig vanuit Westknollendam te vertrekken.

Vanuit Jachthaven Hennewerf kunt u met de boot eenvoudig in allerlei plaatsen komen. Wat dacht u van Amsterdam, Haarlem, IJmuiden, De Nieuwe Meer, Amstelveen of Alkmaar, Uitgeest, Akersloot, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en ook de Schermerpolder, Purmerend en Edam. Bezienswaardigheden genoeg!

De charme van de Zaanstreek bestaat uit een combinatie van veenweidegebieden, typisch Zaanse houtbouw, industriële monumenten, de Zaan, dorpse sferen en een stadshart. Een bijzondere karakteristiek van de Zaanstreek is de Zaan. 11 Kilometer lang is de oude veenrivier die de verschillende dorpskernen met elkaar verbindt.

Uitgeest is één van de mooiste watersportdorpen van Kennemerland met ruim 12.000 inwoners, is gelegen in Noord- Holland, aan het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.
Rondom het meer vindt u maar liefst vijf recreatieterreinen, waar u zich heerlijk kunt ontspannen door veilig te zwemmen en te spelen in openbaar water van goede kwaliteit, dat regelmatig wordt gecontroleerd. Uitgeest en omgeving vormt een prachtig gebied voor watersporters en natuurliefhebbers.